20 Ogo 2014

Kenangan Ketika Menonton Movie Beramai-ramai

Filem Ayat - Ayat Cinta, Movie, Filem, Indonesia Movie, Bollywood, Malay Movie, Filem Melayu, Drama Korea, Korean Drama, My Girl, Kenangan, Memori, Sahabat, Kawan, Housemate, Rumah Sewa, UM,
Kenangan Ketika Menonton Movie Beramai-ramai

Memang seronok menonton movie/drama secara beramai-ramai ini, walaupun dah pernah tengok cerita itu, tapi bila tengok balik dengan kawan - kawan yang lain rasa lebih seronok pula. Feel diea lain dari tengok seorang diri. Aku ingat lagi masa zaman sekolah dulu, kawan - kawan aku datang ke rumah aku lepas balik sekolah dengan lengkap beruniform sekolah sebab nak tengok VCD Original Filem Pontianak Menjerit. Walaupun rumah aku kecil saja dan tak sebesar dan selesa mcm rumah kawan - kawan aku ini, tapi semua enjoy dan happy bila dapat berkumpul ramai - ramai sambil menonton filem yang best dan kelakar. Bila masuk asrama pula, aku ingat lagi kami semua dan kakak - kakak senior yang lain tercegat depan laptop dan menonton Dvd Original drama korea My Girl. Memang best time ini, terutamanya bila ada adegan - adegan yang sweet dan kelakar semua pun menjerit - jerit dan cakap sweetnya cerita ini.

Seterusnya ketika di rumah sewa di Kuala Lumpur, housemate dan aku, ramai - ramai menonton dvd original filem Indonesia Ayat-Ayat Cinta. Siap guna 2 laptop sebab satu laptop tu tak bunyi dengan kuat, jadi terpaksa guna 2 laptop. Memang sedih habis tengok filem ini. Jalan cerita dan lagu - lagu dalam filem ini semuanya best - best belaka. Memang enjoy dan happy dapat tengok ramai - ramai cerita ini. Ikutkan banyak lagi movie yang kami semua tengok secara beramai - ramai tapi ini saja yang paling aku ingat.

Seterusnya kami semua menonton filem legend Bollywood iaitu Kuch Kuch Hota Hai. VCD original Kuch Kuch Hota Hai ini memang aku dah bawa siap - siap dari rumah lagi ke rumah sewa di Kuala Lumpur itu, lagi pun kalau boring boleh juga menontonnya. So start waktu malam itu, kami start tengok dvd filem korea yang kawan aku bawa dari kolej dia, lepas dah habis cerita itu, kami sambung pula tengok dvd filem Korea yang kelakar, yang ada dalam simpanan aku. Bila menjelang tengah malam, boleh lagi kami sambung menonton filem Bollywood Kuch-Kuch Hota Hai pula. Siap pause laptop itu untuk pergi solat subuh. Selepas dah solat, kami sambung lagi tengok cerita itu sampai habis. Memang rindu saat - saat ini, lagi pun ketika ini kami dah habis exam, so kira celebrate puas - puas dengan menonton segala cerita yang ada. Apapun memang rindu dengan kawan - kawan di zaman sekolah, kawan - kawan zaman universiti. Ini semua antara kenangan manis kita semua.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

My Random Post