7 Dis 2014

Sinopsis Valid Love - Korean Drama


Review, Sinopsis, Drama Korea, Korean Drama, Cinta, First Love, Cinta Sejati, Drama Valid Love, Pelakon, Uhm Tae Woong, Lee Si Young, Lee Soo Hyuk, Choi Yeo Jin,
Sinopsis Valid Love - Korean Drama

Hari ini nak borak - borak tentang Drama Korea yg terbaru. Drama ni akan menggantikan drama Liar Game dan mempunyai 20 episod. Setakat ni baru release hingga episod 2. Lawak juga drama ini di permulaannya, terutamanya scene tentang student yang bernama Kim Il Ri yang jatuh cinta pada guru ganti subjek Biologi yang bernama Jang Hee Tae. Kim Il Ri ini memang jatuh cinta betul  dekat guru dia tu, siap jadi macam bodyguard guru tersebut hingga sampai sanggup biar dirinya kemalangan dan selamatkan gurunya itu. Bila guru lelaki yang muda, handsome dan masih single mengajar di Sekolah Perempuan, memang anda tahulah apa akan jadi kan. Ramai pelajar - pelajar perempuan yang jadi angau, jadi stalker guru tersebut dan try mengorat guru tersebut. Apapun jom tengok Sinopsis drama korea ini di bawah.

Sinopsis Valid Love

Jang Tae Hee bertemu Kim Il Ri secara tidak sengaja di Hospital. Takdir menemukan mereka semula sebagai guru dan pelajar yang mana Jang Tae Hee menjadi guru ganti subjek Biologi dan turut mengajar di kelas Kim Il Ri. Sikap Kim Il Ri yang gila - gila dan suka pada gurunya itu membuatkan Jang Tae Hee rimas namun dia kagum dengan keberanian Kim Il Ri. Satu kemalangan berlaku dan menyebabkan Kim Il Ri terlantar di hospital dan Jang Tae Hee berasa sangat bersalah namun dirinya terpaksa ke luar negara untuk melanjutkan pelajarannya. Setelah 7 tahun berlalu Jang Tae Hee pulang semula ke Korea dan secara tidak sengaja, dia bertemu semula dengan Kim Il Ri. Mereka akhirnya bercinta dan berkahwin, setelah berkahwin hidup mereka berdua bahagia pada awalnya namun perkahwinan mereka menjadi semakin bosan.

Kim Il Ri akhirnya tertarik dengan rakan sekerjanya yang bernama Kim Joon. Kim Joon ni masih muda dan sangat kacak, jadi akhirnya Kim Il Ri terperangkap dalam cinta tiga segi dan dia akhirnya menduakan suaminya dan mempunyai hubungan sulit dengan Kim Joon. Suaminya Kim Tae Hee mendapat tahu yang isterinya ada affair dengan lelaki lain menjadi sangat marah namun akhirnya dia memutuskan untuk mendapatkan kembali cintanya isterinya yang hilang dan tidak mahu berpisah dengan isterinya. Apa yang bakal berlaku seterusnya? kenalah tengok drama ini nanti. Pelakon drama ini terdiri daripada Uhm Tae Woong, Lee Si Young, Lee Soo Hyuk, Choi Yeo Jin dan ramai lagi.

Gambar diatas credit to https://commons.wikimedia.org

Read More

6 Dis 2014

I Miss Merlin

Merlin, Arthur, Rindu, English Series, English Drama, Drama Siri, Morgana, Pelakon, Colin Morgan, Bradley James, Friendship, Magic, King, Wizard,
I Miss Merlin

Rindu dengan cerita Merlin ni, walaupun sampai ke musim kelima saja dan kemudian tamat pada tahun 2012, cerita ini memang beri impak pada orang yang menontonnya. Siapa yang boleh lupa sweet friendship Merlin and Arthur ini kan. Dulu dekat channel Diva Universal selalu ulang cerita Merlin ini dari musim pertama hingga kelima, lepas itu diorang ulang dan ulang lagi. Selama cerita Merlin ini diulang selama itulah aku jadi penonton setia. Sekarang ini diorang dah tak ulang cerita Merlin ini sebab cerita dah lama. Tapi aku masih rindu dengan drama siri Merlin ini. Walaupun cerita ini dah diganti dengan siri baru iaitu Atlantis dan siri - siri baru yang lain, tapi aku rasa macam ada yang kurang dalam drama - drama baru tersebut. Apa pun aku suka tengok drama ini, antara episod yang aku suka ada dalam season 2, 3, 4 dan 5.

Antara episod yang aku suka adalah episod Goblin, tak silap aku episod Goblin ini dalam season 2. Aku suka episod ini sebab ianya kelakar dan suspen juga, apabila Merlin secara tak sengaja melepaskan Goblin dan kemudian Goblin itu menghuru - harakan seluruh Camelot termasuklah menggunakan badan Gaius untuk kepentingannya. Seterusnya aku turut download episod yang Arthur harus melalui satu ujian, dimana dia harus menjalankan pengembaraannya seorang diri untuk mencari sesuatu bagi membuktikan dirinya layak untuk menjadi seorang raja. Namun Morgana meninginkan Arthur mati dalam pengembaraannya, walaubagaimanapun Merlin dan Gwaine datang tepat pada masanya. Seterusnya aku download salah satu episod di musim keempat iaitu episod The Servant Of Two Master. Episod ini best juga sebab Morgana telah gunakan Merlin untuk cuba membunuh Arthur namun Merlin memang cuba untuk bunuh tapi tak berjaya. Arthur pula langsung tak syak apa - apa tentang kelakuan pelik Merlin.

Di musim kelima pula, aku sukakan episod yang Arthur berjumpa dengan ayahnya yang dah mati. Ayahnya kemudian menjadi hantu dan menghuru harakan istana di Camelot. Hal ini menyebabkan Arthur dan Merlin memburu ayah Arthur itu untuk menghantarnya kembali ke tempat yang sepatutnya. Aku tak sanggup nak menonton 2 episod terakhir drama Merlin ini sebab tak sanggup pula nak tengok endingnya yang tragis dan sedih itu. Alangkah bagusnya kalau endingnya jadi happy ending. betul tak?. Apa pun aku harap juga nanti - nanti akan ada drama or movie yg akan menggandingkan semula Bradley and Colin ini. Dulu ada dengar juga diorang nak filemkan Merlin ini tapi tak jadi pula. Tak tahulah kenapa tak jadi, apapun cerita Merlin ini memang menghiburkan dan i will miss Merlin, Arthur, Morgana and all cast. 

Gambar diatas sekali itu credit to https://commons.wikimedia.org 
Read More

My Random Post