29 Jan 2017

Running Man Tidak Jadi Dihentikan

Running Man, Ahli Baru, Ahli Asal, Ahli Tetap, Ex - Member, Gary, Yoo Jae Suk, Kim Jong Kook, HaHa, Lee Kwang Soo, Ji Seok Jin, Song Ji Hyo, Jeon So Min, Yang Se Chan,
Running Man Diteruskan & Tidak Dihentikan

Berita gembira buat semua peminat program Variety Show Popular Dari Korea iaitu Running Man. Nampaknya Running Man akan terus ada dan tidak akan dihentikan. Baguslah kan, sebelum ini kalau tengok Episod Running Man mesti rasa sedih sebab ingatkan akan dihentikan terus tapi nasib baik semuanya berjalan lancar, kiranya macam buang yang keruh ambil yang jernih, masing - masing dah berbaik dan melupakan segala masalah lalu. Tak sabar menunggu episod yang terbaru sebab Gary akan jadi guest semula, rindu Gary kan, tertanya - tanya juga siapa yang akan menggantikan tempat Gary nanti. Hope Running Man akan terus suksess dan berjaya menghiburkan semua orang, Ada sesetengah episod Running Man yang berjaya membuatkan aku gelak gila - gila sampai keluar air mata tau. Rasa lega bila Running Man akan terus bersiaran kan jadi dapat tengok episod terbaru dengan rasa senang hati. Paling best mestilah semua member Running Man juga akan dikekalkan gitu.

Update Julai 2017
Akhirnya segala teka - teki telah terjawab, dimana 2 anggota baru Running Man adalah Jeon So Min dan Yang Se Chan. Kedua - dua mereka telah beberapa kali menjadi guest dalam Running Man ini dan akhirnya mereka telah menjadi ahli tetap. Setakat ini, aku tengok diorang berdua ini okey saja, kelakar juga dan sporting. Aku harap So Min dan Se Chan ini akan bertahan lama dalam Running Man ini. Sebab tak seronoklah kalau tiba - tiba diorang tarik diri pula kan. Ternanti - nanti juga Gary datang jadi guest semula, sekaligus bertemu dengan ahli baru dan reunion semula dengan ahli asal Running Man yang lain.

Member Tetap Running Man
1) Yoo Jae Suk
2) Kim Jong Kook
3) HaHa
4) Lee Kwang Soo
5) Ji Seok Jin
6) Song Ji Hyo
7) Jeon So Min
8) Yang Se Chan

Gambar di atas credit to https://commons.wikimedia.org
Read More

18 Jan 2017

Gelagat Fattah Amin & Neelofa

Fattah Amin, Neelofa, Kontroversi, Bercinta, BerpisaSuri Hati Mr Pilot, MeleTOP, Sweet, Tiada Jodoh, Putus, Move On,
Gelagat Fattah Amin dan Neelofa

Siapa tengok rancangan MeleTOP (17/1) hari selasa yang lalu pasti tahu pasal betapa sweetnya Neelofa dan Fattah Amin itu. Nampak betul Lofattah ini dilamun cinta dan serasi bersama. Neelofa sentiasa tersenyum, terutamanya bila Fattah Amin tengah bersajak masa di permulaan tu, kemudian menyanyikan lagunya yang bertajuk Wanita Terakhir yang semestinya ditujukan teristimewa buat kekasihnya Neelofa. Penonton pun bukan main seronok bersorak. Neelofa nampak macam malu - malu, tapi senyuman sentiasa terukir di bibirnya. Apapun hope diorang terus bahagia dan cepat - cepat berkahwin. Peminat pun ramai yang suka dengan Lofattah ini so moga dipermudahkan semuanya.

Update- Julai 2017
Nampaknya tiada jodoh buat Neelofa dan Fattah Amin ini apabila kisah percintaan mereka putus di tengah jalan, semuanya tinggal kenangan. Pelbagai kontroversi dan gosip yang berlaku dalam hubungan percintaan mereka ini, namun peminat masing - masing hanya boleh berteka - teki tentang punca dan sebab perpisahan Lofattah ini. Malah mereka berdua juga tidak mahu bergandingan sebagai hero dan heroin dalam drama lagi. Sepatutnya Neelofa akan berlakon sebagai Nura Medina dalam Drama Popular Hero Seorang Cinderella bersama dengan Fattah, namun Neelofa akhirnya menarik diri dan tempatnya itu diambil oleh pelakon cantik manis Fazura.

Bila Fazura dah bergandingan dengan Fattah ini, muncul pula hashtag dan juga penyokong #Fattzura. Ramai peminat yang suka tengok lakonan Fazura dan Fattah Amin ini dalam drama Hero Seorang Cinderella itu. Walaubagaimanapun Neelofa juga akan muncul dengan drama baru bersama Alif Satar yang bertajuk Red Velvet. Manakala Fattah Amin pula akan berlakon dengan gandingan barunya iaitu Janna Nick dalam adaptasi Drama Korea Coffee Prince. Apa pun tahun 2017 ini memang tahun Fattah Amin, rezekinya mencurah - curah, bukunya laris,  Lagu nyanyiannya iaitu Wanita Terakhir dan lagu duetnya iaitu Cinderella bersama Fazura turut hits dan disukai pendengar, dramanya popular, malah menang Bintang Paling Popular dalam ABPBH30 lagi.

Begitu juga Neelofa, businessnya berkembang pesat dan merupakan jutawan muda di Malaysia ini, aku yakin dramanya juga akan popular dan meletup bila disiarkan di tv nanti. Apa pun aku teringin juga nak tengok Fazura dan Neelofa berlakon dalam satu drama mahu pun filem yang sama, walaupun ianya agak mustahil dalam tempoh masa yang terdekat ini, tapi siapa tahu di masa - masa akan datang. Tak silap aku mereka berdua dah pernah berlakon drama yang sama iaitu Tahajjud Cinta tapi watak mereka tidak bertembung atau bertemu antara satu sama lain.

Gambar diatas credit to https://ms.wikipedia.org
Read More

My Random Post